Vágólapra másolva!
Gyepes Gábor csapata, a Cardiff vezeti az angol másodosztályt, s vasárnap a walesi csapatok rangadóján a harmadik Swansea otthonába látogat. A 29 éves védő egy walesi újságnak azt mondta: számára a feljutás nagyobb siker lenne, mint amiket a Ferencvárossal elért Magyarországon.

"Nem is tudom, hány éve nem játszott ilyen fontos rangadót a két csapat. Bár idegenben leszünk, nyerni akarunk vasárnap" - nyilatkozta Gyepes a közelgő Swansea-Cardiff meccsről a Walesonline.co.uk weboldalnak.

A Cardiff támadósora a számok alapján a legerősebb a ligában, ám a védő szerint a csapat védelme is elég jó ahhoz, hogy kivívják a feljutást. "Fontos, hogy a folytatásban is szilárdak maradjunk hátul, s megfelelően támogassuk a középpályásokat" - mondta, hozzátéve, hogy a csapat menedzserével, Mark Hudsonnal immáron kiváló a kapcsolata.

"Mára jobban megismertük egymást, tudja, hogy mire vagyok képes. Sokkal jobb a helyzet most, mint korábban. Örülök, hogy bekerültem a csapatba, azon leszek, hogy ez nagyon sokáig így maradjon. Úgy vélem, minél többet dolgozom vele, annál jobb játékossá válok, ám ez persze nemcsak róla és rólam szól, hanem az egész védelemről, amelynek a négy tagja, kiegészülve Tom Heaton kapussal, annál jobb lesz, minél több időt tölt együtt a pályán."

Gyepesnek minden vágya, hogy a Cardiff csapatával feljusson az élvonalba. "Értékes trófeákat gyűjtöttem Magyarországon a Ferencvárossal, de ha felkerülnénk a Premie League-be, az lenne pályafutásom legnagyobb sikere."