Vágólapra másolva!
Uli Hoeness, a Bayern München felügyelő tanácsának elnöke egy televíziós interjúban úgy fogalmazott, hogy nehéz szót érteni Louis van Gaallal, a labdarúgócsapat vezetőedzőjével, ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy ennek tudatában is meghosszabbították a holland tréner szerződését. A klubelnök békíteni akarja Hoenesst és Van Gaalt.

"Meg kellene fogadnia mások véleményét is, egy futballklub nem one-man-show" - szögezte le Hoeness, hozzátéve, nem igazán tetszik neki, ahogyan van Gaal a sérülések miatt főszereplővé előlépett játékosokat, Mario Gomezt, Hamit Altintopot és Anatolij Timoscsukot kezeli.

"Nehéz ember, nem hagy neked teret, és a helyzet még rosszabb, amikor nem nyerünk. Azt mondja, tiszteletben tartja a véleményedet, de azt csinál, amit ő akar" - fogalmazott Hoeness, aki maga is ismert markáns véleményalkotásáról.

Ezzel együtt a felügyelő tanács elnöke, aki, miután a klubmenedzseri feladatoktól tavaly év végén elköszönt, némileg hátravonta magát, úgy véli, a holland szakember állását az ő kritikája nem veszélyezteti.

Louis van Gaal az elmúlt idényben német bajnokságot és kupát nyert a bajor alakulattal, melyet a Bajnokok Ligája döntőjébe vezetett, s bár a jelenlegi idényt gyengén kezdte csapata, szeptember végén mégis sikerült meghosszabbítania szerződését 2012 nyaráig.

Hoeness kritikájára reagálva Karl-Heinz Rummenigge klubelnök összehívta a vezetőséget, hogy az érintettekkel együtt igyekezzen enyhíteni a feszült viszonyt. A klubvezető előzőleg Hoeness és Van Gaal álláspontját is meghallgatta hétfőn.