Vágólapra másolva!
Éves szinten húszmillió eurós szerződést bukott a német bokszistálló, novemberben ötszáz néző előtt, a klub edzőtermében szerveznek gálát.

Július 31-én éves szinten nagyjából húszmillió eurótól szabadította meg az Universum Box Promotiont - meg a hírek szerint a klubvezér bankszámláját - a német ZDF csatorna, mely úgy döntött, hogy nem finanszírozza tovább az istálló rendezvényeit.

Klaus-Peter Kohl csapata azóta gyakorlatilag eltűnt a bokszpalettáról, sorra távoznak bokszolóik, a megmaradtak pedig bizonytalanság közepette várják a híreket a hogyantovábbról. Egy kis reményt jelenthet számukra november 19-e, amikor ismét saját szervezésű gálával jelentkezik a klub, bár a korábbiakhoz képest igencsak fapados szervezéssel.

Maximum ötszáz nézőt várnak az UBP hamburgi edzőtermébe, az ellenfelek pedig egytől egyig a felhozóember kategóriából kerülnek majd ki. Viszont a csapat a legjobbjait küldi majd szorítóba, így a korábbi nehézsúlyú világbajnok Ruszlan Csagajev, a kézsérüléséből felépülő Denisz Bojcov, a szintén sérülését leküzdő Manuel Charr, az Alekszejev-utód Rasim Csakhijev, az exvilágbajnok Balzsay Károly, a pehelysúlyú Marcel Meyerdiercks, továbbá a csapat új sztárja és legnagyobb reménysége, Jack Culcay teszi majd tiszteletét a szorítóban.

A német Sport1 (korábbi DSF) csatorna élőben közvetíti majd a nehézsúlyúak mérkőzéseit, ami viszont igazán nagy durranás és egyben előrevetíti az Universum jövőbeni szándékait, az Jack Culcay mérkőzése lesz, melyet a legnagyobb német hírportál, a Bild közvetít majd internetes felületén, ráadásul ingyenesen, bár arról még nincs információ, hogy külföldön is elérhető lesz-e a stream.

www.profiboksz.hu