Vágólapra másolva!
A lefújáskor az oldalvonal mentén, majd a sajtótájékoztatón is összekülönbözött egymással Josep Guardiola, a Barcelona, valamint Stale Solbakken, a Köbenhavn vezetőedzője a két labdarúgócsapat kedd esti Bajnokok Ligája-mérkőzését követően.

Az incidens előzménye, hogy a két gárda október 20-i meccsén a katalánok kapusa, José Manuel Pinto füttyszóval megzavarta az ellenfél gólhelyzetben kitörő játékosát, Cesar Santint, és emiatt két összecsapásra szóló eltiltással sújtották.

Guardiola szóvá tette, hogy a dánok norvég vezetőedzője manipulálja a sajtót, és a meglévőnél sokkal súlyosabb büntetést adott volna a hálóőrnek. Solbakken ugyanakkor elmondta: szeretné megvédeni Santint, mivel Pinto ravaszkodásánál sokak szerint naiv volt, és sokan "hülyének tartják" emiatt. A tréner korábban ötmeccses eltiltást sem tartott volna kizártnak, de hozzátette, ez egy rossz norvég humor volt, amit Guardiola nem értett meg.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=woS22PODzmbCBQ7A


Solbakken kijelentette: valójában Guardiolát az egyik legnagyszerűbb edzőnek tartja, de most úgy gondolja, nem cselekedett helyesen. A két edző egyébként az oldalvonal mentén ingerülten beszélt egymással, majd a katalánok játékosa, Sergio eltolta Solbakkent Guardiolától.

A keddi meccs 1-1-gyel zárult.