Lemondott a YouTube elnök-vezérigazgatója

Vágólapra másolva!
Chad Hurley, a világ legnépszerűbb videomegosztójának egyik alapítótagja lemondott a YouTube-ot működtető cég elnök-vezérigazgatói tisztségéről, a jövőben tanácsadóként segíti majd a társaságot.
Vágólapra másolva!

Hurley még 2005-ben indította útjára a YouTube-ot két társaával, akikkel korábban az eBay online aukciósház PayPal nevű internetes fizetési megoldásával foglalkozó részlegénél dolgoztak.

A szájtot 2006 nyarán a Google 1,6 milliárd dollárért felvásárolta. Hurley azóta is a Google leányvállalataként működő YouTube elnök-vezérigazgatója. Saját bevallása szerint azonban az utóbbi két évben jóformán tanácsadói szerepben segítette a cég boldogulását, a vállalkozás napi ügyeit a Hurley-t az elnök-vezérigazgatói poszton leváltó Salar Kamangar intézte.

Bár Chad Hurley távozik a cég elnök-vezérigazgatói posztjáról, tanácsadóként továbbra is a Google tulajdonában lévő társaságnak fog dolgozni. A keresőcég egyébként eddig még nem hozta nyilvánosságra, hogy a világ legnépszerűbb videomegosztója milyen bevételeket generál a vállalatnak. Ugyanakkor a cég felsővezetői nemrégiben nyilatkozataikban arra utaltak, hogy a videók mellett elhelyezett hirdetésekből származó bevételek már csaknem nyereségessé teszik a céget.