Vágólapra másolva!
Az MKB-Euroleasing Sopron hazai pályán 30 ponttal legyőzte szerdán a spanyol Rivas Ecopolist a nőikosárlabda Euroliga második fordulójában, így továbbra is veretlen a sorozatban.

eredmény, B csoport, 2. forduló:
MKB-Euroleasing Sopron - Rivas Ecopolis (spanyol) 82-52 (27-9, 15-13, 15-12, 25-18)
a magyar csapat legjobb dobói:
Krivacsevics 20, McCoughtry 18, Tamane 15

A nyitókörben a lengyel Gdynia csarnokában 82-67-es bravúrgyőzelmet aratott soproniak fantasztikusan kezdtek a Rivas ellen, amely múlt héten 91-82-re kikapott odahaza a Rátgéber László vezette török Fenerbahcétól.

A spanyolok edzője már a 3. percben időt kért, miután - főként a nemrég érkezett, friss világbajnok Angel McCoughtry révén - ekkorra 10-1 állt az eredményjelzőn. A 18 (!) ponttal nyert első negyedet követően a válogatott Krivacsevics Tijana is bekapcsolódott a pontgyártásba, miközben a vendégek dobógépe, Amaya Valdemoro csupán egy tripláig jutott. A félidőben 42-22 volt az állás.

Térfélcsere után beleerősített az ellenfél, de a tavaly négyes döntőbe jutott házigazdák remek védekezéssel tartották előnyüket: az utolsó játékrésznek 57-34-ről vágtak neki a csapatok, a magyar alakulatban pedig hárman is 10 pont fölött jártak. A zárószakaszban már 33 ponttal is vezettek Székely Norbert tanítványai, s végül a vártnál simább győzelemmel őrizték meg százszázalékos mutatójukat.

A 2/0-s mérlegnél tartó soproniak egy hét múlva Rátgéber László együtteséhez, a végső diadalra is esélyes török Fenerbahcéhoz látogatnak.

Székely Norbert vezetőedző: "Remekül védekeztünk, jól használtuk az erősségeinket, azaz lelassítottuk az ellenfelet, és sok labdát szereztünk. A Fenerbache természetesen más kategória lesz, most a földön kell maradnunk, a cél továbbra is a playoffba jutás, amelyet legutóbb elmulasztottunk. Nagyon boldog vagyok, ráadásul ma vagy holnap születik meg kislányom, Lia."