Negyvenezerrel többen mobilneteznek szeptembertől

Vágólapra másolva!
Negyvenezerrel nőtt az összes mobilnetezők száma szeptemberben, már 1 millió 175 ezer előfizető van országunkban. A mobilnetezők szeptemberben több mint egymillió gigabájt adatot mozgattak meg.
Vágólapra másolva!

Idén szeptemberben az egy hónappal korábbi 1 millió 137 ezerről, 1 millió 175 ezerre nőtt Magyarországon a mobilinternet-előfizetések száma, míg a teljes előfizetői táboron belül az aktív - a mobilinternet-szolgáltatást az utolsó három hónapban igénybe vevő - ügyfelek száma szeptemberben 885 ezerről 908 ezerre emelkedett - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) csütörtökön az MTI-vel.

A három mobilszolgáltató együttműködésén alapuló gyorsjelentés szerint az előfizetők az augusztusi 1 millió 197 ezer után szeptemberben 1 millió 191 ezer gigabyte adatot töltöttek le és -fel, az egy aktív ügyfélre jutó átlagos forgalom pedig az előző hónaphoz képest 1,31 gigabyte-ra csökkent.

Szeptemberben a Telenor és a Vodafone növelte előfizetői számát, az előbbi az összes mobilnetező 25,09 százalékát, az utóbbi a 28,46 százalékát tudhatja magának. A T-mobile ezzel szemben veszített fél százaléknyi előfizetőt. Az aktív előfizetések számában csak a Vodafone tudott erősíteni, részesedése 26,90 százalékra nőtt. A Telenor és a T-Mobile részesedése minimálisan csökkent.

A T-Mobile ügyfelei az augusztusi 524 ezer után 525 ezer gigabyte adatot forgalmaztak, a Telenor ügyfeleinek forgalma 342 ezer gigabyte-ról 337 ezerre csökkent, míg a Vodafone ügyfelek az előző havi 331 ezer után szeptemberben 329 ezer gigabyte adatot töltöttek le és -fel.