Vágólapra másolva!
A címvédő Los Angeles Lakers vereséget szenvedett a Denver Nuggets vendégeként az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) csütörtöki játéknapján. A Denver legjobbja a 32 pontig és 14 lepattanóig jutó Carmelo Anthony volt, a Nuggets az utolsó negyedet nyolcpontos hátrányból kezdte, de 105-105-ös állásnál egy 11-0-s sorozattal eldöntötte a meccset.

Az idénybeli első vereségét elszenvedő Lakersnél egyedül Kobe Bryant örülhetett, aki átlépte a 26 ezer pontos határt, 32 évesen és 80 naposan ő lett a liga legfiatalabb játékosa, aki ilyen magasságba jut.

Kikapott az idény előtt szintén nagy esélyesként emlegetett Miami is, amelyet idén már másodszor leckéztetett meg a Boston. A Celticsben, amely szinte végig kétszámjegyű különbséggel vezetett, Ray Allen 35 pontot szerzett, hét hárompontost is elsüllyesztett.

A Miami a nagy várakozásokhoz képest elég gyászos mérleggel áll, öt győzelme mellé már négy zakót is begyűjtött, igaz, az nem csoda, hogy a Bostontól kikapott, mivel a két csapat utóbbi 14 alapszakasz-meccséből tizenhármat a Celtics nyert meg.

eredmények:
Chicago Bulls - Golden State Warrirors 120-90
Miami Heat - Boston Celtics 107-112
Denver Nuggets - Los Angeles Lakers 118-112