Vágólapra másolva!
Alig töltötte le csalás miatti egyéves eltiltását Antonio Margarito, majdnem újabb bajba keveredett, a Manny Pacquiao elleni összecsapás előtt a Texasi Ökölvívó Bizottságnak kellett közbelépnie, hogy az államban tiltott listán szereplő Ephedra nevű szert ne vegye magához.

Dallasban a Manny Pacquiao-Antonio Margarito WBC nagyváltósúlyú címmeccsén előmérkőzései alatt szárnyra kelt egy történet egy rejtélyes palackról, amelyet a mexikói bunyós öltözőjében találtak.

"Margarito egy Ephedra nevű szerrel készített keveréket készült elfogyasztani. Mindegyik csapatot képviselték a másik bunyós öltözőjében, Pacquiao emberei pedig tiltakoztak, szó szót követett, végül felhívtuk a Texasi Ökölvívó Bizottságot, hogy mit tegyünk. A szervezet egyik vezetője, Bill Kuntz bejött, lecsendesített mindenkit és közölte Margaritoval, hogy nem engedélyezték számára az ital elfogyasztását. Ő pedig így nem itta meg. Az ügyet tehát a megfelelő módon kezeltük" - nyilatkozta a találkozót követően Pacquiao promótere, Bob Arum.

Margaritót korábban a Shane Mosley elleni mérkőzésen bemutatott csalási kísérlet miatt tiltották el egy évre (Kaliforniában a mai napig nem kapta vissza engedélyét), akkor edzője a bunyós bandázsának megkeményítésével próbálkozott.

Pacquiao szerint egész pályafutása legkeményebb meccsét vívta. "Margarito igen kemény és erős bunyós. Megéreztem, hogy mennyivel nagyobb és erősebb nálam. A hatodik menetben megfogott egy jó testütéssel, ami nagyon fájdalmas volt és szerencsém van, hogy átvészeltem a menetet. A kilencedik és tizedik menetben, mikor ránéztem, már sajnáltam őt, mert a szeme szinte teljesen bezáródott" - nyilatkozta Pacquiao.

Profiboksz.hu