Vágólapra másolva!
Néhány nap múlva csatlakozik az Aston Villa labdarúgócsapatához a 37 éves francia világ- és Európa-bajnok középpályás, Robert Pires. A hírt kedden jelentette be az angol élvonalban szereplő klub, amely ingyen igazolja le az 1998-as vb-, és a 2000-es Eb-győztes válogatottban is szerepelt játékost.

Pires legutóbb a spanyol Villarrealban játszott, amelynél május végén járt le a szerződése. A veterán futballista korábban hat évet töltött az Arsenalban, amellyel kétszer nyerte meg a Premier League-et, háromszor az FA-kupát, s az elmúlt hónapokban is az Ágyúsoknál edzett.

Pires akár már a hétvégén, a Blackburn ellen bemutatkozhat új csapatában, amennyiben Gerard Houllier vezetőedző is így gondolja, a hazai debütálásra azonban november 27-én éppen az Arsenal ellen kerülhet sor.

"Robert edzésben volt az Arsenalnál, remélem, napokon belül csatlakozhat hozzánk" - nyilatkozta Gary McAllister, a Villa másodedzője a klub honlapján. McAllister számára ismerős lehet a helyzet: 2000-ben, 35 évesen őt magát is meglepetésre szerződtette Gerard Houllier.

Arsene Wenger, az Arsenal szakvezetője szerint Pires nagy hasznára válhat a birminghami csapatnak: "Térdsérülése előtt Robert volt a világ legjobb támadó középpályása. Még ha vesztett is fiatalkori sebességéből, játéktudásával így is sokat segíthet a Villának."