Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) nem talált bizonyítékot arra, hogy fertőzött hússal került volna tiltott szer a háromszoros Tour de France-győztes Alberto Contador szervezetébe - állítja legfrissebb számában az El País.

A spanyol lap szerint a WADA munkatársai felkeresték azt az irúni üzemet, amelytől a spanyol kerékpáros állítólag beszerezte a húst. A kiszivárogtatott WADA-jelentés szerint nincs jele annak, hogy onnan fertőzött készítményt szállítottak Contadornak.

A jelenleg a világ legjobbjának tartott és ártatlanságát hangoztató Contador idén harmadszor nyerte meg a Tourt, ám szervezetében nagyon kis mennyiségű, a megengedett érték négyszázad részét jelentő ötven pikogrammnyi (0,00000000005 g) klenbuterolt mutattak ki a viadal július 21-i pihenőnapján.

Sajtóinformáció szerint a 27 éves bringás vértranszfúzión is átesett a franciaországi verseny alatt, és az egyik tasakban vérhígítószert fedeztek fel. A médiumok kitértek rá, hogy Contador vizeletében is mutattak ki ilyen vérlágyítót, s a hígítás magyarázza azt, hogy a tiltólistán szereplő - többek között az állóképességet fokozó - klenbuterol csak kis mértékben volt jelen a tesztanyagában.

A spanyol kerékpáros a csapata által lefolytatott belső vizsgálatnál arra hivatkozott, hogy a Tour alatt Spanyolországból hozatott hús volt fertőzött, és így jutott klenbuterol a szervezetébe.

Ha Contadort bűnösnek találják, kétéves eltiltása mellett megfosztják Tour-elsőségétől is.