Hiba miatt kikapcsolnak egyes Nokia N8 mobilok

Vágólapra másolva!
A Nokia pénteken bejelentette, hogy a cég legújabb, az iPhone és az Android-mobilok riválisául szánt N8-as mobiltelefonjainak egyes példányai egy gyártási hiba miatt kikapcsolnak, vagy nem lehet bekapcsolni őket.
Vágólapra másolva!

A problémáról a Nokia hivatalos blogján publikált videóban Niklas Savander, a társaság alelnöke nyilatkozott. A felvételen elhangzik, hogy a jelenséget gyártási hiba okozta, amelyet azóta már orvosoltak. A gyártó nem közölte, hogy pontosan hány hibás példány került a boltokba a Nokia N8-ból, csupán azt közölte, hogy a telefonok kis százalékánál fordulhat elő.

A problémát tapasztaló telefontulajdonosoknak a helyi Nokia-képviseletet kell felkeresniük, ahol garanciálisan javítják a hibát mobiljukon. Az N8-as modell sikere kulcsfontosságú a Nokia számára, mivel a három évvel ezelőtt piacra dobott iPhone megjelenése óta ez a cég első olyan készüléke, amely versenyképes az Apple készülékével, illetve a Google Android operációs rendszert futtató mobiltelefonokkal. Az N8 az eredeti tervek szerint áprilisban került volna a boltokba, de végül csak szeptember végén doba piacra a gyártó, mivel szoftverével problémák voltak.


A Nokia egyik vezetője videointerjúban beszél a problémáról