Vágólapra másolva!
Folytatódik a Bayern Münchennél hetek óta tartó szócsata. Christian Nerlinger sportigazgató a Ribéry és Van Gaal közti konfliktusra reagálva kijelentette: nem kell mindig komolyan venni, amit a holland edző mond.

Louis van Gaal a napokban nyilvánosan bírálta Franck Riberyt. Az edző szerint a hosszas sérüléséből felépülő vb-ezüstérmes játékos nem hajtott kellőképpen a barátságos meccseken, melyeket részben pont az erőnléte visszaszerzése érdekében szerveztek.

Ribéry válaszul elmondta: csalódott, hogy Van Gaal a német sajtóban bírálta, és nem személyesen beszélt vele. Mikor az edzővel való viszonyáról kérdezték, a francia csak annyit mondott: "Ő végzi a maga munkáját, és én is az enyémet."

Nerlinger a szóváltásra reagálva szerdán úgy nyilatkozott: "Van Gaal néha provokál. Nem kell mindig komolyan venni, amit mond. Jelenleg nem a legjobb benyomást teszi ránk, ezen változtatnunk kell."

Kedd este a Bayern 2-0-s vezetésről kikapott Rómában a Bajnokok Ligájában. A mérkőzés után a holland tréner szarkasztikusan válaszolt a Ribéryvel való kapcsolatát firtató kérdésre: "Beszéltünk a hotelnél - ez szerelem első látásra. Ilyen, mikor egy játékos úgy érzi, beszélnie kell velem."

A Bayern biztos továbbjutó a BL-ben, a bajnokságban ugyanakkor 13 forduló után csupán nyolcadik, 14 ponttal lemaradva az éllovas Borussia Dortmundtól.