Vágólapra másolva!
Vilmos herceg és Fabio Capello szövetségi kapitány is tagja lesz annak a küldöttségnek, amely jövő csütörtökön bemutatja Anglia pályázatát a 2018-as labdarúgó-világbajnokság rendezésére a FIFA végrehajtó bizottsága előtt. A nemzetközi szövetség még aznap dönt a 2018-as, illetve a 2022-es vb helyszínéről.

Károly trónörökös idősebb fiának részvételét a királyi ház jelentette be, míg Capello csütörtök este jelezte, hogy ott lesz Zürichben.

"Három országban dolgoztam eddig, rengeteg embert ismerek. Zürichben mindenkivel beszélni fogok, s elmondom majd, hogy ebben az országban született meg a labdarúgás, Anglia a játék otthona, s ezt időnként nem szabad figyelmen kívül hagyni" - nyilatkozta az olasz szakember. "Egyébként egyszerű a helyzet, Anglia a legjobb hely egy futball vb-nek."

Az angolok pályázati bizottsága erős csapattal érkezik Zürichbe, Vilmos herceg és a Capello mellett ott lesz Svájcban David Cameron miniszterelnök, David Beckham, illetve az 1966-os világbajnok csapat kapitánya, Bobby Charlton is, valamint a korábbi válogatott játékosok közül Gary Lineker, John Barnes, Alan Shearer és Andy Cole.

Anglia eddig egyszer, 1966-ban rendezett vb-t. A 2018-as világbajnokságra még Hollandia és Belgium illetve Spanyolország és Portugália közösen, valamint Oroszország pályázik.

A 2022-es eseményért Dél-Korea, az Egyesült Államok, Ausztrália, Katar és Japán van versenyben.