Vágólapra másolva!
Közleményben adott hangot meglepetésének a Real Madrid focicsapata, mert az UEFA vizsgálatott indított José Mourinho edző és négy játékos ellen. Az európai szövetség sportszerűtlen viselkedéssel vádolja az Ajax elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen begyűjtött két piros lap érintettjeit.

"A Real Madrid meglepőnek tartja az UEFA döntését, mivel úgy tudja, ez az eljárás nem követi a fegyelmi szabályzatot" - írta a spanyol klub közleménye.

Az UEFA szerint José Mourinho, valamint Xabi Alonso, Sergio Ramos, Iker Casillas és Jerzy Dudek viselkedett sportszerűtlenül. Xabi Alonso a 86., Sergio Ramos pedig a 91. percben kapta meg a kiállítást érő második sárga lapját, egyformán időhúzás miatt. Így mindketten automatikusan kihagyják az utolsó csoportmeccset, ám ez a Real Madrid számára tét nélküli, hiszen már megnyerte a csoportját.

A két futballista a tavaszi, nyolcaddöntős folytatásban ismét bevethető lesz - feltéve, ha utólag nem kapnak eltiltást.

Több feltűnő momentum is megelőzte a kiállításokat. Mourinho néhány perccel Xabi Alonso piros lapja előtt a pálya mellett beszélt a játékossal. Ezután a kispadon Dudek tartalékkapusnak súgott valamit, aki aztán szólt a pályán álló Casillasnak, ő pedig kisvártatva Ramosnak mondott valamit a pályán. A kiállítások után egyikük sem reklamált, sőt, Ramos még kezet is fogott Craig Thomson játékvezetővel.

A meghallgatást jövő kedden tartják az ügyben.