Vágólapra másolva!
Törvényileg tiltaná meg az éjszakák végigjátszását a dél-koreai kormány. A Hamupipőket-törvénynek nevezett tervezet éjfél után kapcsolná le az internetről a netfüggő tiniket.
Vágólapra másolva!

A tervezett törvény csak a tizenhat évesnél fiatalabbakat érintené, ám így is a koreai ipar teljes átalakításával jár, ha törvényerőre emelkedik. A rendszernek automatikusan kell működnie, és nem szabad hagynia, hogy a tinik éjfél után is a gépük előtt üljenek netes küldetéseket teljesítve. A digitális "kijárási tilalom" reggel hatig tart, így a játékfüggők iskolába menés előtt még le tudnak győzni pár szörnyet.

A törvénnyel az internet- és játékfüggő gyerekeken akar segíteni a Családi- és Kulturális Minisztérium. A rendelkezésre azért van szükség a Jo Rin, a törvény kidolgozója szerint, mert a játékfüggő gyerekek iskolai teljesítménye nagyon leromlik. A törvény elfogadása után egy éves türelmi időt kapnak a játékos szolgáltatások, hogy bevezessék az automata kikapcsolási rendszert. A kormány azon is gondolkodik, hogy a nap közbeni játékos órákat is lehessen korlátozni, ha a szülők ezt kérik a szolgáltatótól.