Áramütés, lezárt vécé, zombik támadása - szívatások a valóságshow-kban

Vágólapra másolva!
A Való Világ 4-ben a minap egy időre már megvonták az alkoholos italokat és a cigarettát az erős dohányos lakóktól, órákon át bekötött szemmel kellett közlekedniük a házban, de ez még csak a kezdet: lesznek még szívatósabb feladatok, fegyelmezetlenség miatt a stáb elvonja majd a szereplőktől több napra is a dohányt, szeszt. A nélkülözés és a bezártság a lakók legrosszabb énjét hozza majd elő, konfliktusokat, feszültséget szül, ezek pedig a beköltözős valóságshow-k nélkülözhetetlen elemei. Korábbi Big Brother-ektől vehetnek példát a szerkesztők, ha egyszer elfogynak az ötletek.
Vágólapra másolva!

A Big Brother itthon ugyan másodjára megbukott, 2003 elején, külföldön viszont több helyen is sikerrel futott: szerte a világon több mint ötven országban adták, Nagy-Britanniában pedig tizenegy hagyományos szériája készült - további hét ment celebekkel, de kifejezetten tinédzserekkel forgatott évadot is láthattak a nézők. A tizenegyedik évad végén a lakók szertartásosan el is temették a szériát, de a műsor hosszú története alatt korántsem ez volt a legabszurdabb esemény a házban - íme öt durva vagy éppen eredeti feladat, mely még a ValóVilág szerkesztőit is inspirálhatja.

Áram rázza a lakókat

Vetélkedőknek már-már visszatérő eleme, hogy a játékosokat áram rázza meg, ha nem jól felelnek egy kérdésre, vagy rosszul teljesítenek egy feladatot. A brit Big Brother csak a kilencedik szériára jutott el eddig, akkor viszont az összes versenyzőt sokkolta, annak ellenére, hogy a feladatot csak két személynek kellett megoldania. A duónak egy íves pálcát kellett egy összevissza tekeredő drót mentén végigvinnie - ha a pálca hozzáért a dróthoz, a lakótársakat azonnal megrázta az áram, az e célból rájuk adott, fényes latexruhán keresztül.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=2RyZq4oyJ3jgj7vu


Nem szabad semmire reagálniuk

Az idei Big Brother egyik érdekes feladata volt az Ignore the Obvious, amelynek során a játékosok semmire sem reagálhattak, akármi történt is a villában: a legabszurdabb történések láttán is úgy kellett tenniük, mintha nem vennének észre semmit. A készítők ebből az alkalomból persze rengeteg nem várt eseményt rendeztek meg, melyek közül a legenyhébb az volt, hogy egy ingatlanügynök besétált egy házaspárral, és körbevezette őket a házban. Volt aztán sztriptíz is - amelynek figyelmen kívül hagyása nehezére esett pár versenyzőnek -, egyik éjszaka pedig zombinak maszkírozott emberek rohanták meg a házat.

Több mint egy napot töltenek egy dobozban

Nem mindennapi pszichés terhelésnek vetették alá a hatodik Big Brother versenyzőit: egy jól lezárt, csupán néhány szellőzőlyukkal ellátott kartondobozban kellett tölteniük a napjukat - az nem volt megszabva, hogy mennyi ideig kell bent maradniuk, az nyert, aki a legtovább bírta. A játékban végül hárman is rendkívülien teljesítettek, miután huszonhét órát töltöttek kartonkoporsójukban.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=SDBaLkmPYm0h125M


Alig tudják kinyitni a vécét

A ValóVilág 4 lakóinak a sütő beüzemelésével támadt gondjuk, a Teen Big Brother kamasz versenyzőinek viszont ennél is kegyetlenebb feladattal kellett megbirkózniuk a beköltözéskor: a vécére kellett valahogy bejutniuk. A BB-házban csupán egyetlen mellékhelyiség található, amely a fiatalok érkezésekor zárva volt - az ajtó kinyitása, vagyis egy közös probléma megoldása már az elején összehozta a csapatot, illetve megmutatta a viszonyokat.

Férgeket kell szétválogatniuk

A hatodik széria különösen gusztustalan, bizonyos szempontból azonban ötletes feladata volt a Room 101, amely elnevezésével az 1984 kínzószobájára utalt, ahol az ember legvadabb félelmei válnak valóra. A Maxwell nevű versenyző önként vállalta, hogy elsőnek megy be a szobába, ahol aztán különféle férgeket és kukacokat kellett szétválogatnia a színük alapján. A csavar a történetben az volt, hogy a többieknek csak el kellett hitetniük vele, hogy ők is hasonlóan gusztustalan dolgokon mentek keresztül, miközben velük semmi különös nem történt a szobában.