Vágólapra másolva!
Miután a két Európa Liga-mérkőzésen négy gólt szerzett a Juventus ellen, a torinói csapat szeretné szerződtetni a Lech Poznan lett csatárát, Artjoms Rudnevset. A támadó korábban Zalaegerszegen játszott, és újabb eladásából a ZTE is részesül.

Az olasz Tuttosport információja szerint a Juventus szemet vetett a lengyel a Lech Poznan lett csatárára, Artjoms Rudnevsre. A lap úgy tudja, miután a Wolfsburg túl drágán adná a bosnyák Edin Dzekót, így előfordulhat, a 22 éves Rudnevs kerül végül Torinóba.

A hírek szerint a Juventus egymillió eurót fizetne a játékosért, a Poznan viszont ennél többet kapna érte. Bár ezzel a tranzakcióval is megötszörözné befektetését: lengyel lapok szerint ugyanis 200 ezer euróért vásárolta meg nyáron a Zalaegerszegtől.

Az ügylettel a ZTE is jól járna, a lett támadó eladási szerződésében ugyanis szerepel egy kitétel: ha a Poznan eladja, abból részesedik a magyar klub is.

"A hír igaz, amennyiben Rudnevs ismét továbbállna, abból mi is részesednénk. Belevettük a távozásakor a szerződésbe ezt, nálunk ez bevett szokás, most is éltünk ezzel - mondta Nagy Ferenc, a ZTE elnök-tulajdonosa a Pepsifoci.hu-nak. A portál úgy tudja, a leendő eladási ár húsz százaléka illetné meg a magyar klubot.