Kicsit gyengült a pesti tőzsde indexe

Vágólapra másolva!
Alacsony forgalomban gyengült csütörtökön a BUX, a vezető papírok közül a Mol szerepelt a leggyengébben.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 91,60 pontos, 0,42 százalékos csökkenéssel, 21.671,73 ponton zárt csütörtökön.

A vezető papírok közül a Mol árfolyama 1 százalékkal 19 800 forintra csökkent, a Magyar Telekom 0,7 százalékkal 536 forintra gyengült. Az OTP 0,1 százalékot veszített értékéből, így 5327 forinton végzett. A Richter papírok árfolyama nem változott, záráskor 44 ezer forintot értek.

Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház üzletkötője elmondta: alacsony forgalom mellett csendes kereskedés volt csütörtökön a budapesti parketten. Az OTP-nek volt egy kitörési kísérlete, de nem sikerült, a Mol megérintette a 20 300 forintos szintet, de végül a nyitásnál lejjebb zárt. "Ezekben az ünnepek előtti napokban a kereskedési adatoknak nem feltétlenül van konkrét üzenettartalma, mivel lényegesen kevesebb a piaci szereplő, mint az átlagos kereskedés során. Nincs nagy mozgás a tengerentúli és nyugat-európai piacokon sem" - tette hozzá az üzletkötő.

Az átlag alatti tőzsdenapi forgalomra hívta fel a figyelmet Balogh Ákos, az Equilor üzletkötője is. Közölte: az OTP csökkenése minimális és egyébként sem nagyon mozog a piac. Idén már eléggé alacsony forgalmú, minimális elmozdulások lehetnek. Szerinte pénteken szerény csökkenés várható.