Vágólapra másolva!
Az Indepediente nyerte meg a Copa Sudamericanát, a második számú dél-amerikai labdarúgó klubsorozatot, miután a visszavágón ledolgozta kétgólos hátrányát brazil ellenfelével szemben. A vesztes Goiásnak így semmi vigasza nem maradt, miután hazája bajnokságában idén kiesett.

Az argentin csapat a múlt héten 2-0-ra kikapott a brazil Goiás vendégeként, a szerdai, Buenos Aires-i visszavágón viszont 3-1-re győzött. A kiírás értelmében így hosszabbításra került sor, amelyben nem esett gól, végül a büntetőpárbaj döntött, amelyben az Independiente 5-3-ra bizonyult jobbnak a Goiásnál.

Az első meccset 2-0-ra nyerték a brazilok

A vezetést Julian Velazquez szerezte meg a 19. percben a hazai alakulatnak, majd Rafael Moura egyenlített három perccel később. Ezt követően kétszer, a 28. és a 34. percben Facundo Parra volt eredményes.

A visszavágó után büntetők döntöttek

A két csapat fináléba kerülése nagy meglepetés volt, mivel mindegyik nagyon gyengén szerepelt a saját bajnokságában. Az Independiente jelenleg 18. az argentin ligában, a Goiás pedig kiesett az élvonalból.

Forrás: AFP
Kattintson a képgalériához!

A brazil csapatnak nem elég, hogy nem tudta megmenteni a szezonját egy kupagyőzelemmel, külön bosszanthatja, hogy Európai szabályok szerint az idegenben lőtt góljának köszönhetően megnyerte volna a Copa Sudamericanát.