Vágólapra másolva!
A negyeddöntőkkel folytatódott a Nagykanizsán zajló ökölvívó ob. A csütörtöki versenynap nem hozott komoly meglepetéseket, ugyanakkor néhány klasszis teljesítménynek tapsolhatott a közönség.

A 64 kg-osok között szereplő, kétszeres Európa-bajnoki ezüstérmes Káté Gyula egyetlen menet alatt befejezte a hajdúsámsoni Telegdi Márk elleni összecsapását.

"Néha az a jó, ha gyorsan befejezem a meccset, néha az, ha végigmegy - mondta a kispesti Unió Boksz Klub versenyzője. - Most jobban bokszoltam, mint tegnap, amikor kilenc percet töltöttem a szorítóban, valahogy élesebbnek éreztem magam."

Egy súlycsoporttal feljebb (69 kg) Káté klubtársa, Klasz Árpád remekelt: az első menetben először egy felütéssel gyomron, majd jobbhoroggal állon fogta meg Ponomarov Szergejt, a Hranek Boksz Klub versenyzőjét, s a második padlózás után Ajtai Péter vezetőbíró kihirdette a kiütést.

Az Európa-bajnok Bacskai Balázs (69 kg) ugyanott folytatta, ahol szerdán abbahagyta. A Vasas klasszis öklözője a második menetben döntő fölénnyel verte a győri Zámbó Dánielt.