Vágólapra másolva!
Öt forduló után nyeretlen az Európa Ligában a Juventus focicsapata, Luigi Delneri edző azonban inkább az idényben megszerzett tapasztalatokról beszél.

Csak a Manchester City elleni hazai meccse van hátra a Juventusnak a szezonban a nemzetközi színtéren. A találkozónak nincs tétje: az angolok már továbbjutottak, a torinóiak viszont biztos kiesők. A Juve öt meccs után öt döntetlennel áll az EL-ben.

"Nevezhetjük kudarcnak, hogy nem jutottunk tovább, de azokkal nem értek egyet, akik az olasz futball hanyatlásáról beszélnek" - mondta Delneri. "A Juventus kiesett, de nem sérült meg."

A kétszeres BL-győztes olasz csapatot még a Lech Poznan is megelőzte az EL-ben, a tréner azonban mást lát lényegesnek: "A Juve nem kapott ki a sorozatban. Nem nyertünk, de nem is kaptunk ki. A mostani szereplés nem hasztalan, mivel a fiatalok tapasztalatot szereztek a jövőre várható BL-szerepléshez."

"Nagyon hasznos olyan, kiváló játékosokkal rendelkező csapatokkal játszani, mint a Manchester City. Minden európai meccsen gyűjtünk valamilyen tapasztalatot, az eredménytől függetlenül" - fejezte be értékelését Delneri.