Vágólapra másolva!
Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elnöke elnézést kért a homoszexuálisoktól a napokban elejtett "tréfája" miatt. A 74 éves sportvezető már korábban is viccelődött a szexualitással.

Az Abu-Dzabiban zajló klubvilágbajnokságon tartózkodó FIFA-elnök korábban azt nyilatkozta, hogy a meleg szurkolók, ha lehet maradjanak távol a 2022-es katari világbajnokságtól, vagy tartóztassák magukat a szexuális tevékenységektől, mivel az arab országban törvényekbe ütközik a homoszexualitás. A svájci sportdiplomatát kijelentése után több meleg jogi csoport is felszólította, hogy kérjen bocsánatot, sőt voltak olyanok, akik lemondásra szólították fel.

"Bocsánatot kérek a kijelentésemért, nem akartam megbántani senkit sem. Nem akartam megbántani a melegeket, hiszen a FIFA is a diszkrimináció ellen hadakozik" - mondta Blatter.

Nem ez volt az első eset, amikor a 74 éves Blatter a szexről viccelődött.

2004-ben azt nyilatkozta, hogy a női labdarúgás nagyobb ütemben fejlődne, ha a játékosok rövidebb sortban fociznának. Idén pedig az angol válogatott csapatkapitányi posztjáról leváltott John Terry nagy port kavart félrelépésről mondta azt, hogy a latin országokban tapsot érdemelt volna.