Vágólapra másolva!
A Sports Illustraded munkatársa szerint az illetékesek vizsgálják a Bernard Hopkins vs Jean Pascal félnehézsúlyú összecsapás pontozólapjait. Két bírónál is kijavították egy-egy menet eredményét, az amerikai első padlózása után Pascalt kellett volna meginteni szabálytalan ütésért. Könnyen lehet, hogy visszavágó következik, ha mégsem, Erdei Zsolt is képbe kerülhet.

A veterán amerikai Hopkins két rászámolását eltekintve gyakorlatilag esélyt sem adott a kanadai világbajnoknak, ennek ellenére többségi döntetlen lett a végeredmény. Az összesítőkön jól látható, hogy a kanadai bíró, Claude Paquette lapján valaki kijavította a nyolcadik menetet, ugyanez történt a belga pontozó, Daniele Van De Wiele-nél is az első menetet illetően.

Ha ezek befolyásolták a végeredményt, akkor Hopkins megosztott győzelemmel hódította volna el a WBC-övet.

A külföldi sajtó jórészt a bíró gyenge munkáját emeli ki, amikor is az első menetben történt szabálytalan ütés miatt figyelmeztetés helyett számolni kezdett Hopkinsra, illetve az egyértelműen elfogult pontozást, legalábbis, ami a kanadai és a belga ítészt illeti, akik szerint a gyakran ütést is alig indító Pascal eleget tett a győzelemért, vagy egyáltalán a döntetlenért.

Közben Jose Sulaiman, a Hopkinsot képviselő Golden Boy Promotions tiltakozása után bejelentette, hogy azonnali visszavágót írnak ki a két fél között, amelyre tavasszal, semleges helyen kerülhet sor.

A tekintélyes amerikai lap szerint ha a visszavágó mégsem jön létre, Hopkinsnak érdemes lenne megfontolnia egy, a veretlen Erdei Zsolt elleni összecsapást, amely remek nézettséget produkálna a népes magyar kolóniával bíró Atlantic Cityben.