Vágólapra másolva!
Január 22-én Neubrandenburgban lép legközelebb kötelek közé a korábbi Európa-bajnoki kihívó Matolcsi József, a Hajdúsági Zúzógép a középsúlyúak között Mahir Orallal bokszol majd.

Január 22-én Neubrandenburgban rendez nagyszabású gálát a Sauerland-istálló, amelynek a két IBF-világbajnok, Sebastian Sylvester és Steve Cunningham címvédése lesz a fénypontja. Előbbi a teljesen ismeretlen, de papíron jó rekorddal bíró francia Mehdi Bouadla ellen teszi kockára középsúlyú címét, míg Cunningham csapattársa, a szerb Enad Licina ellen védi meg cirkálósúlyú címét.

Közben napvilágot látott a gála teljes programja is, eszerint a korábbi Európa-bajnoki kihívó Matolcsi József is lehetőséget kap az előprogramban, nem is akárki ellen, hiszen Sebastian Sylvester legutóbbi ellenfelével, Mahir Orallal kell majd összemérnie az erejét a magyar bunyósnak.

A hamburgi Oral eddig kétszer küzdhetett a világbajnoki címért, előbb Arthur Abraham, legutóbb pedig az említett Sylvester ellen bukott el, korábban azonban Európa-bajnoki címet szerzett.

Matolcsi közel három év szünet után idén újra kesztyűt húzott, júliusban, Olaszországban a szintén egykori világbajnoki kihívó Domenico Spada ellen lépett szorítóba és csak pontozással maradt alul a Hajdúsági Zúzógép.

Profiboksz.hu