Vágólapra másolva!
Olasz sajtóértesülés szerint a korábban az AC Milant irányító brazil Leonardo lehet a spanyol Rafael Benítez utódja az Internazionale vezetőedzői posztján. Massimo Moratti klubelnök egyelőre nem árult el semmi újat, sőt inkább kért.

A Gazzetta dello Sport című napilap szerdai számában megjelentek szerint Massimo Moratti, a milánói klub elnöke úgy döntött, a 41 éves Leonardót kéri fel a csapat irányítására, s kinevezése még a bajnoki szezon januári folytatása előtt megtörténik. Az Internazionale egyelőre még nem tett hivatalos bejelentést az edzőkérdéssel kapcsolatban. Szerdai sajtókonferenciáján Moratti leszögezte, hogy még nem történt semmi Benítez utódlásának kérdésében, majd leszögezte: "Amíg itt van, ő a tréner!"

"Ha esetleg tudnának valami újat mondani számomra, könyörgöm, tegyék meg!" - fordult a sajtó képviselőihez az elnök. "Fontos lenne, mert úgy látszik, egyedül én nem vagyok képben." Az angol FC Liverpooltól a nyáron érkezett Benítez munkáját az elmúlt időszakban meglehetősen sok kritika érte, a tréner pedig a szombaton megnyert klubvilágbajnokság után úgy fogalmazott, teljes bizalmat és négy-öt új játékos szerződtetését kéri a klubvezetéstől.

Az előző szezonban - José Mourinhóval a kispadon - az Internazionale triplázott, azaz megnyerte a bajnokságot, a kupát és a Bajnokok Ligáját is. A kék-fekete alakulat jelenleg hetedik a Serie A tabelláján, 13 ponttal lemaradva a városi rivális, listavezető AC Milantól.

A Gazzetta szerint Leonardo mellett még az orosz Zenit vezetőedzője, Luciano Spalletti és a Szaúd-Arábiában dolgozó Walter Zenga is esélyes a milánói kispadra.