Ovisoknak tilos az új Nintendo

Vágólapra másolva!
A japán videojáték-gyártó jövőre debütáló, szemüveg nélkül is háromdimenziós látványt kínáló 3DS zsebkonzolját csak 6 évnél idősebbeknek ajánlják - számolt be a CNet.
Vágólapra másolva!

A Nintendo tavasszal debütáló, 3DS nevű kézi konzolja szemüveg nélkül is térhatású látványt biztosító képernyővel rendelkezik majd. Ugyanakkor a japán cég nem ajánlja, hogy a ketyerét hat évnél kisebb gyerekek használják 3D-módban.

A bölcsődés vagy óvodás korú gyerekek látása ugyanis még nem fejlődik ki teljesen, így az optikai illúzióval operáló játékgép használata számukra nem javasolt. A Nintendo egyébként az idősebb felhasználóknak is azt ajánlja, hogy egyidejűleg legfeljebb 30 percig játsszanak a 3DS-en térhatású módban, ezt követően pihenjenek, vagy kapcsoljanak hagyományos, kétdimenziós nézetbe.

Forrás: [origo]

A CNet úgy tudja, hogy a hordozható játékgépbe olyan szülői funkciót is beépítenek majd, amely félórányi használatot követően automatikusan 2D-módba vált majd át, és csak egy órával később engedélyezi a térhatású mód újbóli aktiválását. Az eszközön egyébként teljes egészében letilthatják a szülők a 3D-s nézetet, így a kisgyerekek a megszokott módon játszhatnak rajta - bár ekkor pont a videojáték legfontosabb extrája válik elérhetetlenné.