Johnny Depp és a karácsony

Vágólapra másolva!
Angelina Jolie és Johnny Depp Velencében teszi magát, a norvégok szomorkásan karácsonyoznak, a románok kézikamerával drámáznak a héten a moziban.
Vágólapra másolva!

Az utazó / The Tourist - 2010

Miről szól? A vonzó Elise Párizsban kap egy üzenetet nagy összegű rablásért körözött szerelmétől, és a férfi utasítását követve felszáll egy Velencébe tartó vonatra. Leül egy gyanútlan fickó mellé, és megkezdi a csábítási hadműveletet.

Ki a rendező? A mások élete rendezője, Florian Henckel von Donnersmarck remake-elte az Anthony Zimmer című francia thrillert.

Kik a szereplők? Elise-t az angol akcentussal beszélő Angelina Jolie játssza, a gyanútlan pasit a tésztaképű Johnny Depp alakítja. A rabló nyomában loholó kopókat Paul Bettany vezeti.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik annyira szerelmesek Jolie-ba és Deppbe, hogy az egyáltalán nem számít nekik, kedvenceik milyen filmben szerepelnek épp.

* * *

Északi karácsony / Hjem til jul - 2010

Miről szól? Egy norvégiai kisvárosban, karácsony este játszódó, sok szálon futó történet különböző emberekről, akik szeretnének a szeretteikkel lenni, de ehhez akadályokat kell leküzdeniük.

Ki a rendező? Bent Hamer, aki többek közt a Dalok a konyhából-t és a Tótumfaktum-ot csinálta korábban.

Kik a szereplők? A sok szereplő közül főleg Joachim Calmeyer lehet ismerős, aki a Dalok a konyhában egyik főszereplője volt.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik egy szomorkás, de azért szívmelengető kis filmre vágynak így az ünnepek alatt.

* * *

Sporthorgászat / Pescuit sportiv - 2007

Miről szól? A házas Mihai és szeretője, Lubi piknikezni mennek kocsival, és véletlenül elütnek egy útszéli kurvát. Amikor a nő magához tér, meghívják, hogy csatlakozzon a piknikhez, de jelenléte egyre több konfliktust hoz felszínre a pár két tagja közt.

Ki a rendező? Adrian Sitaru, akinek ez - a hozzánk jó kétéves késéssel érkező darab - volt az első nagyjátékfilmje, ezen kívül tévéfilmeket és rövidfilmeket csinált eddig.

Kik a szereplők? A férfit Adrian Titieni (Lazarescu úr halála) alakítja, a barátnő Ioana Flora (Zseton és beton), a prostit pedig Maria Dinulescu (California Dreamin') játssza.

Kinek ajánljuk? Azoknak biztos nem, akik rosszul bírják a rángatózó képeket: a film jellegzetessége, hogy mindig valamelyik szereplő szemszögéből, kézikamerával felvéve látjuk az eseményeket.