Közös asztallal és koncertekkel búcsúzik kulturális fővárosi címétől Pécs

Vágólapra másolva!
Nagy közös asztal, néptáncosok, helyi popzenészek, tűzijáték és egy leendő pécsi himnusz - ezekkel a programokkal búcsúzik nemcsak az óévtől, hanem a 2010-es kulturális évadtól is Pécs, Európa egyik idei kulturális fővárosa.
Vágólapra másolva!

A Kossuth tér és Irgalmasok utcája ad majd otthont az Európa Kulturális Fővárosa Pécs2010 programév záróeseményének. A minifesztivál idejére utóbbi vendéglátósok utcájává alakul. Az utca egyik oldalán sorakoznak majd a faházak, előttük teljes hosszúságban egy "nagy asztalhoz várjuk Pécs lakosságát" - áll a Pécs2010 Sajtóiroda közleményében.

Csütörtökön a Dél-dunántúli régió népzenei, világzenei és néptánc előadói közül a Dutar, Mecsek, Tanac, Vizin együttes, valamint a Somogy Táncegyüttes lép majd fel. A csütörtök estét a fellépőkkel közös táncház zárja. Szilveszter este Pécs könnyűzenei élete kerül a középpontba: The Crybabies, a Punnany Massif, a Singas Project, a Psycho Mutants, Takáts Eszter, a Zagastic és a Ska-Pécs.

"Az év utolsó napja azonban még több különlegességet rejt. Az érdeklődők a szilveszteri koncerten ismerhetik meg azt a több pécsi előadó által felénekelt közös dalt, amely a Punnany Massif Turist Gájd című slágerének erre az alkalomra áthangszerelt változata. A szervezők szerint ez a nóta elsősorban a fiatalokat megszólító igazi pécsi himnusszá válhat" - olvasható az összegzésben.

Az esemény színvonalát az Irgalmasok utcájának színes megvilágításával és a Kossuth térre tervezett éjféli tűzijátékkal kívánják fokozni.
"Az EKF január 10-én tartott pécsi nyitóünnepségén 15 ezer ember vett részt, a várhatóan szintén tömegeket vonzó december végi záróprogram sokak érthető elvárása volt" - áll a Pécs2010 Sajtóiroda közleményében.