Vágólapra másolva!
Meccs közben sohasem pánikol, és bár a váratlan sikertől a fellegekben jár, a döntőben is az esélytelenek nyugalmával akar játszani Arn Gréta, aki a világsztár Marija Sarapova kiejtése után a négy között a negyedik helyen kiemelt Julia Görges is legyőzte a 220 ezer összdíjazású aucklandi tenisztornán.

"Most fejeztük be a masszázst, egy órát át végezte a gyúró a karbantartást, de nem vagyok fáradt, alig várom már a holnapi döntőt" - mondta az [origo]-nak telefonon a magyar teniszező, aki már az elődöntőbe jutással, az orosz Marija Sarapova legyőzésével is élete eddigi legjobb eredményét produkálta, és arra most rátett még egy lapáttal.

A régi ismerőse, Julia Görges elleni elődöntő döcögősen indult, az első játszmát 5:6-ról és 0:40-ről, azaz három szettlabdát hárítva tudta hozni. "Nem jöttek be az első adogatásaim, pedig ez a legerősebb fegyverem, és ha ezzel gond van, akkor romlanak az esélyeim. Persze egy pillanatra sem adtam fel, én olyan vagyok, hogy még 0:40-nél sem pánikolok, amíg be nem ütötték a győztes pontot, addig minden lehetséges" - filozofált Arn.

A második játszmában már nem volt baj a szervákkal. "Igaz, rögtön elvesztettem az adogatójátékomat, de utána azonnal visszavettem, és 1:1 után már én uraltam a meccset. 4:3 után következett az újabb break, 5:3 után hoztam a saját adogatásomat, és nem egészen másfél óra alatt a meccset is" - összegzett a 31 éves sportoló, aki szombaton döntőt játszhat a második helyen kiemelt, 21 éves belga Yanina Wickmayerrel, a világranglista 22. helyezettjével (Arn jelenleg a 88.)

Wickmayer, a Justine Henin és Kim Clijsters után a harmadik számú belga játékos, az elődöntőben a kínai Peng Suajt verte véres verejtékkel, 3:6, 7:6, 7:5 arányban. A kínai 6:3, 5:4-es vezetésénél a meccsért adogatott, 15:0-ja is volt, de innen a belgának sikerült felülkerekednie.

Arn most már végképp a torna meglepetése, és úgy véli, a döntőben is van keresnivalója a címvédő ellen.

"A fellegekben járok, még az sem zavar különösebben, hogy unheralded Hungarian veteran, azaz ismeretlen magyar veterán az állandó jelzőm a verseny honlapján" - jegyezte meg Arn. "Könnyen kezelem a hirtelen jött népszerűséget, ugyanis nem érdekel, nyugodtan játszom tovább, az esélytelenek nyugalmával. Nem hiszem, hogy bármit is kellene bizonyítanom, csak kimegyek a pályára, és ha jól teniszezek, akkor az eredmény is jön magától."

Arn pályafutása során ugyan még csak egyszer jutott el a döntőig WTA-tornán (azt meg is nyerte 2007-ben Estorilban), de nem érez különösebb fáradtságot.

"Az egyórás masszázs jót tett, úgy gondolom, Wickmyaer lesz szombaton az elcsigázottabb, mert neki már ez volt a második háromszettes meccse, csaknem három órát töltött pénteken a pályán. Azzal, hogy döntőbe jutottam, egyébként lecsúsztam a jövő heti sydneyi 700 ezer dolláros tornáról, de ennél nagyobb tragédia sohase érjen. Így legalább vasárnap szép kényelmesen átrepülhetek Melbourne-be, ahol szerdán már kezdődik is a selejtező az ausztrál nyílt bajnokságra. Azt már reményeim szerint valahol a hetvenedik vagy talán még jobb hely környékéről kezdem a világranglistán."