Felszámolják a Cerbonát, új tulajdonost keres a cég

Vágólapra másolva!
A felszámolás mellett döntött a tavaly novemberben csődvédelmet kért Cerbona igazgatósága.
Vágólapra másolva!

A felszámolás mellett döntött a Cerbona igazgatósága, miután a cég az utóbbi években komoly likviditási problémával küzdött, amit a piac változásai és a válság tovább erősített - jelentette be a cég az MTI-nek.

"A felszámolás megindítása megnyitja annak mielőbbi lehetőségét, hogy szerződést lehessen kötni egy új tulajdonossal, akinek a kezében mielőbb tovább működhetnek a cég meglévő eszközei és minél több munkahelyet meg lehet tartani. Addig is minél előbb további üzemeltetési szerződéseket kell kötni a jelenleg üzemen kívüli egységekre" - áll a cég közleményében.

Mivel a felszámolásban a vezérigazgató szerepét egy felszámolóbiztos fogja átvenni, így az igazgatóság és a vezérigazgató megerősítették korábbi megállapodásukat, amelynek értelmében a vezérigazgató munkaviszonya megszűnik 2011. január 10-i hatállyal. A felszámolás hatályba lépéséig a cég vezetését az igazgatóság látja el.

A Cerbona tavaly novemberben kért csődvédelmet, a részvénytársaság közgyűlése ekkor hatalmazta fel erre az igazgazóságot. A tervek akor még arról szóltak, hogy a csőd időszakában átszerveznék a céget, amely 3 milliárd forint tőkeemelésre is felhatalmazást kapott.