Vágólapra másolva!
Az első helyen kiemelt spanyol David Ferrer nyerte a 398 ezer dollár összdíjazású aucklandi férfi keménypályás tenisztornát az argentin David Nalbandian legyőzésével.

A hétfőn rajtoló Australian Open egyik felvezető viadalának tekinthető eseményen Ferrer a sikerre csöppnyi esélyt sem adott hatodikként rangsorolt dél-amerikai riválisának, akivel 68 perc alatt végzett.

döntő:
Ferrer (spanyol, 1.) - Nalbandian (argentin, 6.) 6:3, 6:2

A hazai pályán játszó Lleyton Hewitt diadalmaskodott a Kooyong Classic elnevezésű, meghívásos férfi ornán, Melbourne-ben, a döntőben két játszmában, alig 89 perc alatt verve a francia Gael Monfilst. A 29 éves ausztrál már az elődöntőben is meglepetést okozott, amikor a papíron szintén esélyesebb orosz Nyikolaj Davigyenko ellen győzött két szettben.

döntő:
Hewitt (ausztrál) - Monfils (francia) 7:5, 6:3

a 3. helyért:
Melzer (osztrák)-Davigyenko (orosz) 7:6 (7-4), 6:2

Az ausztrál Jarmila Groth szerezte meg az elsőséget az amerikai Bethanie Mattek-Sands legyőzésével a 220 ezer dollár összdíjazású keménypályás női tornán, Hobartban. A hazai közönség előtt szereplő Groth azzal együtt biztosan nyert, hogy szeszélyesen adogatott, hét kettős hibája is volt.

döntő:
Groth (ausztrál, 6.) - Mattek-Sands (amerikai) 6:4, 6:3