Vágólapra másolva!
A hétfői naptól magyar színekben folytatja versenyzői pályafutását az alpesi síző Miklós Edit, aki a február 7-én kezdődő németországi világbajnokságon is részt vehet majd.

Kaszó Klára, a honi sportági szövetség elnöke elmondta, bár a románok nem járultak hozzá az erdélyi származású, de már magyar állampolgársággal rendelkező Miklós elengedéséhez, a nemzetközi szövetség (FIS) döntése értelmében a 21 éves síelő a továbbiakban Magyarországot képviselve indulhat a nemzetközi versenyeken.

"Sportdiplomáciai szempontból óriási eredmény, hogy a FIS számunkra kedvező határozatot hozott, ugyanakkor azt is tudni kell, hogy Edit 11 hónapja nem versenyzett, nincsenek ranglistapontjai, ezért Világkupán egyelőre nem indulhat. A világbajnokság azonban három hét múlva kezdődik. Úgy tűnik, nekünk kell ebben az időszakban versenyt rendeznünk, hogy Edit kvalifikálni tudjon a vb-re" - fogalmazott Kaszó.

Miklós 2009-ben, a franciaországi Val d'Isere-ben rendezett világbajnokságon lesiklásban és szuper-óriásműlesiklásban is 18. volt, Világkupa-versenyen eddigi legjobb eredményét a tavalyi St. Moritz-i futamon érte el, ott szuper G-ben 26. lett.