Vágólapra másolva!
Fejlődnie kell a Real Madridnak, ha versenyben akar lenni a Barcelonával a bajnoki címért, jelentette ki José Mourinho a sereghajtó Almería elleni döntetlen után. A portugál edző kalapot emelt az ellenfél előtt, a bíróra pedig csak célzásokat tett.

Bár a Real Madrid az idény első 18 ligameccséből 15-öt megnyert, a vasárnapi 1-1 után komoly lépéshátrányba került a bajnoki címért folytatott harcban. A Barcelona már négy ponttal vezet, az egymás elleni párbaj első meccsét pedig kiütéssel nyerte ősszel.

"Ez most két pontunkba került. Idáig jól tettük a dolgunkat, nyertünk 15 mérkőzést, egyszer kaptunk ki és kétszer ikszeltünk - de ez nem elég a bajnoki címhez. Fejlődnünk kell a szezon második felében" - értékelt a tréner a vasárnapi döntetlen után.

Mourinho szerint csapata a második félidőben már nem játszott a megfelelő ritmusban, a hazaiak viszont mindent beleadtak: "Le a kalappal az Almería előtt. Kiválóan védekezett, nagyon szervezetten játszott és kihozta magából a maximumot, nagyon fontos pontot szerezve így."

Ezzel együtt a portugál nem hagyta szó nélkül a játékvezető ténykedését sem. Miguel Perez Lasa Karim Benzema és Cristiano Ronaldo buktatásáért is ítélhetett volna büntetőt, ezen kívül Modeste M'Bami a tizenhatoson belül kezezett a hosszabbításban, de csak szabadrúgást adott érte.

"Nem fogok panaszkodni a bíráskodásra, inkább jókat mondok. Csütörtökön is így tettem, annak ellenére, hogy nyilvánvaló lesről kaptuk a gólunkat. Ha pedig semmi jót nem mondhatok a bíróról, akkor inkább nem mondok semmit" - fejtegette Mourinho. "Ezt a játékvezetőt még az első spanyolországi korszakomból ismerem. Mindannyian változtunk ennyi idő alatt, de Perez Lasa úr pontosan ugyanolyan 2011-ben, mint 1996-ban volt."