Vágólapra másolva!
A Fulham négy idei tétmérkőzése közül Gera Zoltán egyiken sem volt kezdő, igaz, háromszor becserélte őt Mark Hughes. Angol lapértesülések szerint a magyar játékost a görög Panathinaikosz szeretné leigazolni. Az athéniak második helyen állnak a bajnokságban, ám a klubnak jelenleg elnöke sincsen, az új vezetőt a napokban választják meg.

Gerának az előző idényben kulcsszerepe volt abban, hogy csapata eljutott az Európa Liga döntőjébe, a nyári edzőváltást követően azonban már nem számít alapembernek a Fulhamnél. Ugyan a bajnokságban csapattársai közül csak hatan töltöttek több percet a pályán, és Gera az eddigi 22 találkozóból húszon kapott lehetőséget, de mindössze tízszer volt a kezdő tizenegy tagja.

A 31 éves középpályás több játéklehetőségre vágyik, és az egyik angol bulvárlap, a The People a múlt héten azt írta, hogy a görög Panathinaikosz érdeklődik iránta. A lap nem tartozik a leghitelesebbek közé, ráadásul a The People újságírója semmiféle forrást nem jelölt meg az információhoz, azonban a hír bejárta a magyar, majd a görög sportsajtót is. Vladan Filipovic, a játékos ügynöke az [origo]-nak sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a hírt, azt viszont elismerte, előfordulhat, hogy ha nem is télen, de nyáron távozhat a futballista a Fulhamtől, hacsak nem gyökeresen megváltozik addig a helyzete.

A Panathinaikosznál jelenleg nem az új igazolások jelentik a beszédtémát, a klub nyáron megválasztott elnöke, Nikosz Paterasz ugyanis december végén váratlanul lemondott posztjáról, és az egyesület a napokban tart közgyűlést, hogy megválassza utódját. A pozíciót ideiglenesen Jannisz Vekrisz tölti be.

A zöld-fehérek az ősszel a Bajnokok Ligájában is pályára léptek: az utolsó helyen végeztek csoportjukban a Barcelona, a Köbenhavn és a Rubin Kazany mögött. Az utolsó két csoportmérkőzés előtt menesztették is az edzőt, Nikosz Niobliaszt, akinek utódja a portugál Jesualdo Ferreira lett, és a gárda a bajnokságban az ő vezérletével igyekszik utolérni a listavezető Olimpiakoszt. Rendszerint 4-2-3-1-es felállásban játszanak: a középcsatár a francia Djibril Cissé, aki 16 találatával vezeti a góllövőlistát, a jobb oldalon vagy a legnagyobb görög reménység, Szotirisz Ninisz, vagy a francia Sidney Govou játszik.

A középső támadó középpályás pozíciójában pedig általában a spanyol Luis García szerepel - Gerának közülük kellene valakit kiszorítania, amennyiben valós a görög klub érdeklődése.