"Felmegyek a töltésre, kiengedem a hangom" - válogat a Csillag születik

Vágólapra másolva!
Január 17-én elkezdte a harmadik Csillag születik castingját az RTL Klub. A válogatás első napján húsz alattiak jelentek meg nagyobb számban - láttunk ügyes táncsoportot, megszeppent Máté Péter-rajongót és találkoztunk az ügyeletes médiabohóccal is.
Vágólapra másolva!

Bár általában őszre időzítik a nagy csatornák a költségesebb show-kat (hiszen a karácsony előtti időszakban a legaktívabbak a hirdetők, ekkor kell a jó nézettség), az RTL Klub az X-Faktor után, 2011 tavaszára tette a Csillag születik-et, bízván abban, hogy őszre, a második X-Faktor-ra is marad még markáns énekhang. Utóbbiba inkább fiatalabb, popsztárnak is elképzelhető indulókat várnak, a mostani teheteségkutatóba pedig befér az idősebb korosztály, operaénekesek, tűzzsonglőrök, versmondók, mesemondók is próbálkozhatnak.

A Csillag születik első, január 17-i válogatására egyaránt érkeztek pattanásos, Iron Maiden-pólós kiskamaszok, Natalia Oreiro-cédét szorongató fruskák, fogszabályzós tinilányok, erősen sminkelt, molett, megkésett karrierben reménykedő anyukák. Egy magabiztos, copfos fiú gitártokkal szállt ki a kocsiból, más egy produkcióhoz kellő, kiskerekű biciklit tolt be az épületbe, egy harmadik sztárjelölt pedig tangóharmonikáját cipelte nagy komolyan. Egy közös volt mindegyikben: bíztak abban, hogy a rendelkezésükre álló két-három percben sikerül meggyőzniük a hat teremben castingoló stábtagokat. Ők ezúttal nem elemeztek, nem bíztatták semmivel a fellépőket, csak kamerával felvették a produkciót, kérdeztek kettőt, majd jelezték, ha van telefonhívás két hét múlva, akkor a második körbe jutott a reménykedő, ha nincs, akkor vége a tavaszi álmoknak.

Forrás: RTL Klub/Bársony Bence

Még több kép itt!

Másfél óra alatt láttunk ügyes kosaras párost Nagykanizsáról, kecskeméti tánccsoportot, igencsak kiskorú hiphop-triót, nem is egészen reménytelen Caramel-imitátort és jelentősen beijedt Máté Péter-rajongót is. A Megasztár-ban is idétlenkedő szegedi raktáros is feltűnt, aki büszkén, hetykén mesélte, hogy korábban a Balázs show-ban és a Mónika show-ban is megmutatta már magát. "Azóta nagyon sokat gyakoroltam, szeretnék ismert lenni, lagzikon, céges bulikon fellépni" - árulta el a motivációt. - "Van olyan, hogy csak felmegyek a töltésre, kiengedem a hangom. A mulatós nóta és a retró a kedvencem, ezeket a dalokat a diszkókban is imádják" - lelkendezett, miután Soltész Rezső Szóljon hangosan az ének című slágerét adta elő, a megszokott kocsmai színvonalon, némi beszédhibával. Ő aligha számíthat döntős helyre, de Ördög Nóra és a többi castingoló stábtag két hét alatt bizonyára talál pár ügyes fiatalt a tavaszi, szombat estékre.