Börtönből medencébe - premierek

Vágólapra másolva!
Szűkmarkúak velünk a héten a filmforgalmazók: nézhetjük a felesége megszöktetésére készülő Russell Crowe-t vagy a csádi úszómestert.
Vágólapra másolva!

A következő három nap / The Next Three Days - 2010

Miről szól? Amikor John Brennan feleségét gyilkosságért lecsukják, a férfi mindent megtesz, hogy elérje felesége szabadlábra helyezését. Amikor minden jogi út csődöt mond, úgy dönt, megszökteti a nőt a börtönből.

Ki a rendező? Paul Haggis, aki az Ütközések-et és az Elah völgyében-t csinálta.

Kik a szereplők? A férjet a tanár bácsit és az akcióhőst egyformán jól hozó Russell Crowe játssza, a feleség Elizabeth Banks (W., Zack és Miri pornót csinál) alakítja. Liam Neeson szökési szakértőként, Olivia Wilde ismerős anyukaként epizódszerepel.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretik az okos thrillereket, amikben nem csak az akciójelenetek, hanem a hozzájuk vezető út is fontos.

* * *

Egy néma kiáltás / Un homme qui crie - 2010

Miről szól? Adam egykor úszóbajnok volt, ma egy kis szálloda úszómestere Csádban, egészen, amíg arra nem kényszerítik, hogy átadja az állását saját fiának. Háború dúl, és a harcokhoz mindenkinek hozzá kell járulnia, Adam csak a fiát tudná adni.

Ki a rendező? A csádi születésű, Franciaországban élő Mahamat-Saleh Haroun (Bye Bye Africa, Daratt).

Kik a szereplők? Adamet Youssouf Djaoro alakítja, aki a Daratt-nak is az egyik főszereplője volt, fiát Dioucounda Koma játssza, aki ismerős lehet többek közt Haneke A rejtély-éből és A dicsőség arcai-ból.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretik a kimért tempójú, de hatásos filmeket.