Cenzúrázatlan kiadás készül az iPades Playboyból

Vágólapra másolva!
Az amerikai férfimagazin régi és új számai is elérhetőek lesznek az Apple iPad táblagépeken márciustól - cenzúrázatlan formában.
Vágólapra másolva!

A szex és erotika világát hosszú időn át sikerült távol tartania az iPhone-októl és iPadoktól Steve Jobsnak, az Apple vezetőjének. Az áttörést végül Hugh Hefnernek, a Playboy alapítójának magazinja érte el. A lap cenzúrázatlanul kerül majd az iPadekre - jelentette be egy Twitter-üzenetben a 84 éves erotikacsászár.

Az Apple sokáig igyekezett "családbarát" szolgáltatásokat nyújtani, ellentétben a konkurens platformokkal, amelyeken eddig is elérhetőek voltak erotikus és pornográf tartalmak. A Playboy több mint egy éve szerepel a kaliforniai székhelyű óriáscég választható alkalmazásai között, eddig azonban csak a magazin cenzúrázott változata volt letölthető.

A Playboy szóvivője elmondta, hogy az iPadek által elérhető új, webalapú előfizetési szolgáltatások lehetőségét használták ki, hogy a teljes magazint - a régi és új lapszámokat is - elérhetővé tegyék az Apple táblagépein. Az utóbbi hónapokban vita tárgyává váltak a cégnél az Apple-eszközökre letölthető bulvárlapokban lenge öltözetben megjelenő nők képei. Mivel az Apple végül úgy döntött, hogy nem szándékozik cenzúrát alkalmazni az esetükben, az a széles körben alkalmazott gyakorlat szerzett magának érvényt, hogy a nyomtatott sajtótermékek változatlan formában kerüljenek át az iPadekre is.