Vágólapra másolva!
Öt éve minden idők legjobb magyar szereplését hozta a Szegeden megrendezett kajak-kenu világbajnokság, az augusztus 17. és 21. között sorra kerülő olimpiai kvalifikációs vébén hasonló sikerrel elégedett lenne a szövetség. A szervezés jól halad, az esemény összköltségvetése 800 millió forint lesz, ebből 300-at biztosít az állam.

Kétszáz nap múlva rajtol a Szegeden augusztus 17. és 21. között sorra kerülő olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokság. Baráth Etele, az Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke azt mondta: a szervezés kapcsán minden a legnagyobb rendben halad, köszönhető ez annak is, hogy az állam a gazdasági nehézségek ellenére minden anyagi támogatást megadott a sikeres lebonyolításhoz. Elárulta: a vb összköltségvetése 800 millió forint, ebből 300-at biztosít az állam.

A sajtótájékoztató előtt tartotta alakuló ülését az a társadalmi grémium, amely tanácsokkal segíti a szervezőbizottság munkáját. A testület tagja többek között Szekeres Pál, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium helyettes államtitkára, Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) alelnöke, és Balogh Gábor, a miniszterelnök sportügyi tanácsadója.

"Mint aktív paralimpikon és volt olimpikon, számomra nagy öröm, hogy ezúttal parasportolók is részt vesznek majd a vb-n. Azt kívánom, hogy legyünk jó házigazdák, azt kivéve, hogy az aranyakból ne engedjünk át túl sokat a vendégeknek" - mondta Szekeres Pál.

Vajda Attila, a szegediek olimpiai bajnoka duplán hazai környezetben versenyez majd a Maty-éren, de addig még rengeteg munka és edzőtábor vár rá.

"Decemberben sajnos volt egy súlyos tüdőgyulladásom, amely miatt három hetet ki kellett hagynom. - mondta Peking egyetlen egyéni aranyérmese, aki Kovács Katalinnal, Szabó Gabriellával és Kozák Danutával képviselte a sportolókat.

"Most nagyon sok munkával próbálom behozni a kiesést, hamarosan Tatára megyek edzőtáborba, majd február végén egy négyhetes portugáliai felkészülés következik. Ahogy eddig is, Szegeden és jövőre Londonban is az 1000 méteres egyesre koncentrálok."

A csongrádi megyeszékhely legutóbb 2006-ban adott otthont kajak-kenu vb-nek, akkor a hazai csapat álomszerűen teljesített: 12 aranyat, 2 ezüstöt és 4 bronzot szerzett - ez minden idők legjobb magyar szereplése.