Vágólapra másolva!
Edin Dzeko leigazolásával csatárbőség alakult ki a Manchester Citynél, Emmanuel Adebayor pedig végképp a kispadra szorult. A 26 éves togói távozni szeretne, és a hírek szerint egykori klubja, az AS Monaco hajlandó lenne kielégíteni fizetési igényeit.

Adebayort 2009 nyarán 29 millió euróért vették meg az Arsenaltól, és első idényében nem is lehetett rá panasz, hiszen a bajnokságban 14 gólt szerzett. A jelenlegi szezonban azonban Roberto Mancini már csak kiegészítő emberként számít rá, a Premier League-ben mindössze kétszer jelölte a kezdőcsapatba. Az Európa Ligában azért Adebayor megmutatta, hogy nem felejtette el a gólszerzést, itt négy meccsen négyszer volt eredményes, azonban érthető módon több játéklehetőségre vágyik, és távozni szeretne.

A City viszont szeretné legalább egy részét visszakapni annak a pénznek, amit másfél éve kiadott, így aztán a kölcsönadás nem megoldás számára. Pedig Adebayort állítólag a Real Madrid és a Juventus is vitte volna, de végleg már nem akarták megvenni a támadót, akinek ráadásul a bérigénye sem kicsi. Úgy tűnik, hogy csak egyetlen csapat van, amely hajlandó lenne megadni a támadónak azt a fizetést, amit kér, és még a City által áhított, közel tízmillió eurós átigazolási díjat sem sokallja: a francia AS Monaco. A nagyhercegség csapata a kiesés ellen küzd a Ligue 1-ben, és nagyon elkelne neki egy gólerős támadó, ráadásul Adebayor 2003 és 2006 között két és fél idényt már eltöltött a klubnál. Kérdés, a csatár elfogadja-e, hogy egy kiesés által fenyegetett csapatban folytassa pályafutását.

További átigazolási hírek

A Freiburg leigazolta a Schalke szlovák támadóját, Erik Jendriseket. Az Everton két fiatal játékosa, Victor Anichebe és Seamus Coleman egyaránt meghosszabbította szerződését. A Wolverhampton a másodosztályú Barnsley szélsőjével, Adam Hammillal erősített. A Bolton Wanderers megszerezte a Middlesbrough védőjét, David Wheatert. A Sevilla jobbhátvédje, Abdoullay Konko a Genoába igazolhat. A Villarreal amerikai csatárát, Jozy Altidore-t a Sporting Gijón szeretné kölcsönvenni.

www.global-soccer.eu