Február elején startol az iPades napilap

Vágólapra másolva!
Rupert Murdoch médiamogul kizárólag iPad táblagépeken terjesztett új, The Daily című kiadványának premierjét január közepén elhalasztották, február másodikán kiadója szerint tényleg megjelenik majd.
Vágólapra másolva!

A News Corporation nevű óriáscég tulajdonosa a fizetős online hírszolgáltatás egyik legfőbb zászlóvivője, aki két lapját, a Times-t és a Sunday Times-t már fizetőssé tette. Murdoch legújabb projektje egy kizárólag iPaden megjelenő napilap, a The Daily, melynek premierjét február 2-án tartják meg a New York-i Guggenheim Múzeumban. A Mashable úgy értesült, hogy a multimédiás extrákkal - például interaktív ábrákkal, animációkkal - megspékelt digitális lap előállítását egy száz fős csapat végzi.

A News Corp. tulajdonosa mellett az Apple online szolgáltatásaiért felelős részlegének alelnöke, Eddy Cue vesz részt - feltehetően azért, mert a cég vezetője, Steve Jobs betegszabadságra vonult. A Mashable blog úgy értesült, hogy a korábban január közepére időzített rendezvényt az Apple miatt halasztották el, mivel az iPad táblagépet gyártó társaságnak még módosításokat kellett végeznie iTunes nevű szoftverboltján ahhoz, hogy azon előfizetéses rendszerben napilapokat lehessen vásárolni.

A The Daily lapszámainak árát egyelőre nem jelentették be, de nem hivatalos információk szerint egy heti előfizetés 1 dollárba (nagyjából 200 forintba), egy havi előfizetés pedig 4,25 dollárba, vagyis mintegy 800 forintba kerül majd.