Visszaállította a Flickr a tévedésből törölt fotókat

Vágólapra másolva!
Visszakapta négyezer fényképét az a fotós, akinek a Flickr ötévnyi munkáját törölte tévedésből. A férfi negyedszázados ingyenes tagságot kapott fájdalomdíjként.
Vágólapra másolva!

Mirco Wilhelm fotóit tévedésből törölte a fotómegosztó egyik alkalmazottja. Kezdetben úgy informálták a férfit, hogy nem is lehetséges visszaszerezni a fényképeit, ám végül a Yahoo mérnökei mégis megoldották a fotók visszaállítását. A képekkel együtt ismét elérhetőek a hozzájuk fűzött kommentek és a galériák is.

"Sajnálatos módon összekevertem felhasználói fiókokat, és az önét töröltem" - ezzel a mondattal kezdődött a levél, amelyből Wilhelm megtudta, hogy a Flickr elhagyta az elmúlt öt évben feltöltött közel négyezer fényképét. A hibát elkövető Flickr-alkalmazott a fiókot ugyan vissza tudta állítani, ám kezdetben úgy tűnt, hogy a képek örökre elvesztek.

A hibára ráadásul nem is a Flickr jött rá, Wilhelmnek magának kellett érdeklődnie, hogy a belépési kísérleteire miért írja azt a Yahoo tulajdonában levő szolgáltatás, hogy "nincs ilyen felhasználó". A fotómegosztó ügyfélszolgálati munkatársai úgy találtak rá a férfi fiókjára, hogy Wilhelm pár nappal korábban jelentett egy lopott fotókat tartalmazó felhasználót. A Yahoo először négy évnyi ingyenes Flickr Pro tagságot ajánlott fel kárpótlásul. Az ajándék értéke körülbelül száz dollár lett volna, a képek visszaszerzése után 25 évre növelték az ajándékot. Wilhelm tagsága 2036-ban fog lejárni, ha akkor egyáltalán lesz még Yahoo és Flickr.