Vágólapra másolva!
Hornok Miklós, a magyar férfi teniszválogatott kapitánya hétfőn kijelölte csapatát a ciprusiak elleni Davis-kupa-mérkőzésre. A március elején esedékes összecsapáson, az euro-afrikai zóna II. csoportjának első fordulójában, Markosz Bagdatisz, a házigazdák legnagyobb ásza valószínűleg nem lép pályára.

"Ez óriási lehetőség, feltétlenül győznünk kell" - jelentette ki Hornok. A kapitány az MTI-nek elmondta: tudomása szerint Bagdatisz idei legfontosabb célja az, hogy újra bekerüljön a világranglista tíz legjobb játékosa közé, erre koncentrál, és ezért nem szerepel majd a ciprusi csapatban.

Hornok csapatában Balázs Attila, Kellner Ádám, Fucsovics Márton és a tapasztalt Bardóczky Kornél kapott helyet, Balázs György pedig a tartalék.

"Balázs Attila és Kellner Ádám szereplése megkérdőjelezhetetlen, szerencsére mindketten készen állnak a találkozóra" - fogalmazott a szakvezető. "Fucsovics Marci miatt sem volt ok a hezitálásra, egyrészt a tavalyi kiemelkedő junior eredményei, másrészt a januári, 15 ezer dolláros kínai future-versenyen kiharcolt elődöntője alapján. A negyedik pozíció volt számomra egyedül kérdéses, jelen pillanatban ugyanis a 600. és a 800. helyezés között hárman is vannak. Végül Bardóczky Kornél, Balázs György és Varga Róbert közül most az utóbbi 10-15 évben mutatott eredményessége, korábbi Davis-kupa-találkozókon játszott meghatározó szerepe miatt Kornélt választottam. A csapatnak ő tud kritikus helyzetben tartást adni, rutinjára nagy szükségünk lesz minden helyzetben, és nagyon fontos tapasztalatokat tud átadni a fiatalabb játékosainknak, akiknek át kell majd venniük a vezéregyéniség szerepét a későbbiekben."

Az összecsapáson, amelyre március 4. és 6. között kerül sor Nicosiában, négy egyest és egy pároscsatát bonyolítanak le, és a továbbjutáshoz három győzelem szükséges. Sikeres szereplés esetén a bolgár-fehérorosz párharc nyertese lesz a következő ellenfél. Az I. csoportba jutáshoz három siker kell.