Vágólapra másolva!
Két hónap szünet után a Milan-Tottenham és a Valencia-Schalke nyolcaddöntőkkel folytatódik a Bajnokok Ligája. Az utóbbi években az angolok ellen többször is elvérző Milan óvatosan várja a Tottenhamet, amely Gareth Bale nélkül sem változtat stílusán, és a San Siróban is támadni akar.

A Tottenham az idényben egyszer már járt a San Siróban, az Inter ellen akkor rémálomszerű első félidőt élhettek át az angolok, Gomest a 8. percben kiállították, a BL-címvédő pedig négygólos előnyt halmozott fel. A Spurs Bale mesterhármasával szorossá tudta tenni a meccset, majd a White Hart Lane-en 3-1-es győzelemmel vágott vissza az Internek, most azonban nem várható hasonló produkció a walesi szélsőtől, hátfájdalmai miatt ugyanis nem léphet pályára.

Harry Redknapp, a Tottenham edzője Bale nélkül is ragaszkodik ahhoz a támadóstílushoz, amivel a csapat 18 góljával a csoportkör legeredményesebbjeként zárt, és sokat dobhat a hatékonyságon, ha az egyelőre kérdőjeles Modric, Crouch páros is játékra jelentkezne kedd este. Bale helyén a legutóbbi két meccsén két gólt szerző Kranjcar kaphat szerepet, Jenas, King, Huddlestone és Kabul viszont biztosan nem jut szóhoz az első meccsen.

"A Tottenham idei szereplése eddig sikertörténet a BL-ben, és szeretnénk ezt egy újabb fejezettel bővíteni, úgyhogy a Milan ellen is nyerni akarunk. A Milanl nagyszerű csapat, talán most erősebb, mint az őszi Inter, amellyel játszottunk, és nem engedhetjük meg magunknak, hogy ugyanolyan gyengén kezdjük a meccset, mint akkor. Nem változtatunk a stílusunkon, eddig is a támadófocival értünk el eredményeket, persze nem rohanunk fejjel a falnak, de mivel Van der Vaart, Kranjcar és Lennon sem az a fajta játékos, aki a védekezést részesítené előnyben, így nehéz defenzív felfogású csapatot pályára küldeni" - nyilatkozta Redknapp.

Az olaszoknál az utóbbi időben inkább hátrány volt a hazai pálya a BL-ben, mivel a legutóbbi nyolc otthoni meccsükből csak egyet nyertek meg Nestáék, ráadásul az elmúlt két alkalommal egyaránt angol csapatok miatt vérzett el a Milan, előbb az Arsenal, majd a Manchester United jelentette a végállomást.

Az olasz bajnokságot három ponttal vezető Milannál a téli átigazolások közül Emanuelson, Cassano és Van Bommel sem játszhat, mivel más csapat színeiben már beleszagoltak idén a BL légkörébe, sérülések miatt pedig Zambrotta, Pirlo és Ambrosini is csak a lelátóról drukkolhat a társaknak. Mivel a védekező középályások közül csak Gattuso és Flamini maradt Allegri számára, nem kizárt, hogy Thiago Silva egy sorral feljebb kerül, ahogy az idén pár bajnokin már megtörtént, ez esetben Yepes lehet a másik belső védő Nesta mellett.

"Bár nem foglalkozom különösebben a statisztikával, azért óvatossá tesz, hogy a Milant kétszer egymás után angol csapat búcsúztatta. Nem tulajdonítunk nagy jelentőséget annak, hogy Bale nem játszik, rajta kívül is vannak minőségi játékosok a Tottenhamben, de nem akarunk megállni a 16 között" - adta ki az ukázt Allegri.

A másik keddi találkozón a spanyol Valencia a német Schalkét fogadja. A két csapat az európai kupákban négyszer találkozott egymással, mindkét együttes egy-egy alkalommal nyert, két összecsapás pedig döntetlennel zárult. Legutóbb 2007-ben, a BL csoportkörében két mérkőzésükön összesen egy gól született, akkor a spanyolok nyertek Németországban, a valenciai meccs pedig gól nélküli döntetlennel zárult. Ezt megelőzően 1997-ben, az UEFA-kupa negyeddöntőjében csapott össze a két csapat, s akkor a végül továbbjutott Schalke otthon 2-0-ra nyert, a visszavágón pedig 1-1-es döntetlent ért el.

A Valencia az európai kupasorozatokban a legutóbbi 15 hazai mérkőzéséből csak egyet veszített el, tavaly szeptemberben, a Manchester Uniteddel szemben. A német csapatok ellen ugyanakkor nem túl fényes a Valencia mérlege: a legutóbbi öt alkalommal egyetlen hazai összecsapáson sem tudott győzni német riválissal szemben. A középpályás David Albelda ötvenedik BL-mérkőzését játszhatja kedden.

A Schalke a legutóbbi, idegenbeli találkozóján 2-1-re legyőzte a portugál Benficát, azt megelőzően azonban vendégként sorozatban hat BL-meccsen még gólt sem tudott szerezni. A gelsenkircheni együttes spanyol csatára, Raúl 68 gólnál jár az európai kupaporondon, s az utóbbi 14 szezon mindegyikében szerzett legalább egy gólt.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések:
AC Milan (olasz) - Tottenham Hotspur (angol) 20.45
Valencia (spanyol) - Schalke 04 (német) 20.45