Hirdetése miatt támadja a T-Mobile a Vodafone-t

Vágólapra másolva!
Eljárást kezdeményezett a Gazdasági Versenyhivatalnál (GVH) a Magyar Telekom a Vodafone Magyarország egyik hirdetése miatt, amelyben az utóbbi cég azt állítja, hogy övé a leggyorsabb mobilinternetes hálózat.
Vágólapra másolva!

Király István, az Magyar Telekom marketing vezérigazgató-helyettese az eljárás hátteréről úgy nyilatkozott, hogy a hálózati gyorsaság mérésének eredménye nagyban függ attól, hogy a vizsgálatot milyen feltételekkel végzik -például attól, hogy épületeken kívül és belül is mérik-e a sebességet. A Magyar Telekom szerint a Vodafone mérései nem megfelelőek, társaság úgy véli, összességében saját mobilos adathálózata kínál gyorsabb le- és feltöltési sebességet, ezért eljárást kezdeményezett a Vodafone-nal szemben a Gazdasági Versenyhivatalnál.

A Vodafone közlése szerint a P3 Communications legutóbbi mérései ennek a cégnek a hálózatát találták a leggyorsabbnak -azt, hogy a vizsgálatot milyen módon végezték, a német társaság honlapjáról le lehet tölteni. A Vodafone azt tartja problémásnak, hogy a T-Mobile azt sugallja, hogy a saját maga által mért értékek hitelesebbek egy független szervezet által készített statisztikánál. Bár a Vodafone szerint aa Magyar Telekom egységes módszertan alapján végezte a le- és feltöltési értékek vizsgálatát, eltérő helyeken és időpontokban mérte le azokat.