Vágólapra másolva!
Amennyiben a jövőben újabb szurkolói rendbontások történnek, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) akár ki is zárhatja a kontinentális sorozatokból a szerb csapatokat. Ezt Michel Platini, az UEFA elnöke közölte Boris Tadic szerb államfővel csütörtöki, belgrádi megbeszélésükön.


"Ha a helyi huligánok folytatják erőszakos és bűnöző magatartásukat, a szerb klubok és a válogatott nem vehet részt az európai versenyeken" - közölte a francia sportvezető.

A találkozót követően kiadott közlemény szerint a köztársasági elnök biztosította Platinit arról, hogy országa "végleg leszámol a huligánokkal".

Októberben félbeszakadt a genovai olasz-szerb Eb-selejtező, mert a vendégek drukkerei botrányt okoztak. Januárban pedig 16 szerb huligánt összesen 240 év börtönbüntetésre ítéltek, miután 2009 szeptemberében, Belgrád belvárosában halálra vertek egy francia futballszurkolót.

Szerbiában régóta súlyos gond a lelátói és az utcai szurkolói erőszak; az elmúlt években halálos áldozatai is voltak a rivális táborok közötti összecsapásoknak.