Képregény-hős lett Zuckerbergből

Vágólapra másolva!
Mától kapható az a 48 oldalas képregény, amely Mark Zuckerberg, a Facebook társalapítója történetét dolgozza fel. A "Mark Zuckerberg: Creator of Facebook" című mű kiadója szerint olvasói egy a filménél "kiegyensúlyozottabb Zuckerberg-portréra" számíthatnak.
Vágólapra másolva!

A képregény szerzője, Jerome Maida úgy nyilatkozott, hogy eredetileg azt találta érdekes kihívásnak, hogyan lehet egy ilyen fiatal emberről élettörténetet írni, hiszen Zuckerberg még csak 27 éves lesz idén májusban. Végül maga is meglepődött, hogy végül kétszer annyit írt, mint amit eredetileg tervezett. A feldolgozás során amúgy nem lelt semmi olyan lényeges információra, amelyet ne ismertünk volna a korábban megjelent, a The Social Network című film alapjául szolgáló dokumentumregényből, a The Accidental Billionaires-ből. A lényegében egyetlen saját sztori szerint Zuckerbergnek egy éjjelen számos kollégiumi szobába be kellett lopakodnia ahhoz, hogy letöltse a koleszos diáklányok adatait a Face Smash szolgáltatáshoz, ami aztán az ismertséget hozta el számára.

A szerző szerint a képregényformátumnak megfelelően több az akció, a főhős nem csak üldögél egy szobában, ugyanakkor a portré hitelesebb, mint amit a filmből megismerhettünk. A Facebook egyébként nem működött közre a képregény elkészítésében, a cég szóvivőjének nyilatkozata szerint "Már mindent elmondtunk a filmről és a könyvről. Túlléptünk ezen a beszélgetésen, s másoknak is így kellene tennie."