Vágólapra másolva!
David Beckham csatlakozott amerikai futballklubja, a Los Angeles Galaxy keretéhez. Az angol labdarúgó az elmúlt hetekben a Tottenham edzéseit látogatta, elmondása szerint csakis azért, hogy tökéletes állapotban várhassa az amerikai bajnokság (MLS) rajtját.

"Legfőbb célom az volt, hogy tökéletesen fitt legyek a szezon rajtjára" - nyilatkozta Beckham az első Galaxy-edzését követően. "Nem akartam a Premier League-ben játszani, de ezt az év eleji időszakot mindig otthon töltöm. Persze ülhettem volna valahol a tengerparton is, ez is lehetőség volt számomra."

A 115-ös válogatott futballista az elmúlt két télen az olasz AC Milanban töltötte a tavaszi idényt, tavaly azonban pórul járt: Achilles-ín-szakadással tért vissza az Egyesült Államokba - klubja ezért is ódzkodott attól, hogy idén ismét kölcsönadja, bár több csapat is érdeklődött iránta.

Beckham elmondta, tényleg csak annyi volt a vágya, hogy találjon egy csapatot, ahol edzhet, ezért látogatta hetekig a Tottenham tréningjeit.

A Los Angeles Galaxy március 15-én, a Seattle Sounders otthonában kezdi majd a tengerentúli bajnokság, az MLS idei szezonját.