Vágólapra másolva!
A WBO félnehézsúlyú Európa-bajnoka lett Kovács Tamás, miután végletekig kiélezett, 12 menetes bokszmeccsen legyőzte az ugandai Hamza Wanderát.

Péntek este a szlovákiai Nyitrán rendezték a Felix Promotion és a KO Box Promotion közös profiboksz gáláját, amelynek főmérkőzését a galántai Kovács Tamás (18 győzelem, 0 vereség, 13 KO/TKO) és az ugandai Hamza Wandera (12 győzelem, 1 vereség, 2 döntetlen) vívta, a tét pedig a WBO szervezet betöltetlen félnehézsúlyú Eb-címe volt.

Remek hangulatban, telt ház, több mint kétezer néző előtt került sor a drámai csatát hozó Kovács vs. Wandera találkozóra. A kemény ütközet folyamán Kovácsra két alkalommal is számolni kellett, de végül 12 menetben, megosztott pontozással legyőzte ugandai ellenfelét.

A gála programjában a veretlen nagyközépsúlyú Kelemen Balázs a papírformának megfelelően könnyedén állította meg Kiss Zoltánt, akire háromszor is számolni kellett, mielőtt a második menetben kihirdették Kelemen TKO-győzelmét. Kelemen sikerének értékét emeli, hogy a 32 éves győri bunyós bicepsze elszakadt az első leütéskor.

www.profiboksz.hu