"Nagyon szeretek hallgatni is" - Lovász László talkshow-t vezet

Vágólapra másolva!
A Prizma Tv-n március 11-én indul a Light Night című talkshow, melyben a Heti hetes-ben is látott Lovász László kérdezgeti a vendégeket. A házigazda az [origo]-nak mesélt a produkcióról és korábbi munkáiról: az Esti Showder-ben még a táblákat pakolgatta Fábry Sándornak, Hajós Andrásnak viszont már ő csinált műsort.  
Vágólapra másolva!

Lovász László a Prizma Tv-n indít beszélgetős műsort, melyben kifejezetten a bulvárvilág szereplőivel foglalkozik: "Talán bulvár talkshow-nak vagy celeb talkshow-nak lehetne nevezni, és bár a címe Light Night, műfaját tekintve nem kifejezetten late night show. Hogy miben lesz más, mint az eddigiek, azt nehéz lenne meghatározni, hisz a talkshow-k gyakorlatilag mindenhol egyformák, csak a házigazda személyétől lesznek mások, attól, hogy az adott emberben mi van" - mondja Lovász, amikor arról kérdezzük, hogy műsora miben lesz más, mint az itthon eddig látottak, például az Esti Showder vagy Hajdú Péter Frizbi-je.

Lovász szerint egy-egy témához mindenki másként közelít, és másra kérdez rá, de ha csak egy szimpla, jó hangulatú beszélgetésről van szó, akkor sem mindegy, hogy például a házigazda milyen viszonyban van a vendéggel. A talkshow elemei viszont nemigen változnak: "Nyilván nem veszünk át egy az egyben ötleteket, de a műfajnak vannak olyan alapfogásai, amelyeket lehetetlen kikerülni. Beszélgetni csak úgy lehet, hogy van egy műsorvezető, akihez bejön egy vendég, de attól, hogy ez nálunk is így lesz, még nem koppintottuk Jay Lenót. Vannak persze más gegelemek is, amelyek nálunk is működőképesek, de ezt sem gondolom plágiumnak vagy utánzásnak, ha friss és saját tartalommal töltjük meg" - véli.

A Light Night-ot úgy harangozták be, hogy Lovász "szemrebbenés nélkül rákérdez és megkérdez mindent, amit mások nem mernek", de ettől függetlenül nem lesz belőle pimasz műsorvezető. "Amit félek megkérdezni, arról meg fogom mondani, hogy félek megkérdezni, de attól még felteszem a kérdést. Szeretnék őszinte lenni ebben a műsorban, hiába is úgy működik a bulvár, hogy mindig van valami célja, mindenki pontosan tudja, hogy mit akar magából megmutatni. Akkor értsük meg, hogy miért pont azt akarja megmutatni magából" - fogalmaz.

A péntek esténként jelentkező műsor gerincét a beszélgetések fogják adni, három-négy vendéggel, attól függően, hogy az adott hét milyen eseményeket termel ki. "Nagyon szeretek beszélgetni, nagyon szeretek hallgatni is. Az a fontos, hogy a beszélgetés jó legyen, és ezt megteremteni a műsorvezető feladata, bármilyen kommunikációs képességű az a vendég, aki vele szemben ül. Valakihez nagyon sokat kell hozzátenni, de van olyan ember is, akinél a műsorvezető is nyugodtan hátradőlhet" - mondja Lovász.

Forrás: Prizma TV/Sajtóklub/Trunkó Bálint

A beszélgetéseken túl olykor lesznek előre kitalált gegek is, a készítők próbálnak könnyeden, humorosan reflektálni a dolgokra. "Emellett szeretnénk olyan, kisebb jelentőségű bulvársztorikkal is foglalkozni, amelyek annyit nem érnek, hogy vendéget hívjunk hozzá, nincs bennük tízpercnyi beszédtéma, de valamennyire mégis érdekesek. Nyugodt vagyok, mert isteni a stáb, remek csapat gyűlt össze. A Hírcsárda ötletgazdái írják a műsort, a televíziós szakemberek pedig nagyon naprakészek, nyitott szemmel járnak a világban" - árulja el a házigazda.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy kik lesznek a műsorban: az első adás ugyanis március 11-én lesz, és a vendéglista az utolsó héten fog összeállni, pont azért, hogy aktuális dolgokkal tudjanak foglalkozni. A tervek szerint az adás előtt két nappal veszik fel az anyagokat.

Fábrynak dolgozni nagy iskola

Lovász egyébként 1999-ben kezdett az RTL Klubnál, gyakornokként, majd produkciós koordinátorként dolgozott az Esti Showder-nél. "Annál nagyobb iskola nincsen, mint hogy két éven keresztül öt méter távolságból figyeled Fábry Sanyi munkáját. Én így voltam vele, tábláztam is neki, ahol a szövegben és a tartalomban nagyon együtt kellett vele haladni, követni kellett a szemét, figyelni kellett, hogy merre mozog az agya. És mindezt több órán keresztül, vagyis a nyers felvételen, aminek csak egy része kerül adásba. Számos dolgot tanultam tőle, de ez nem is nagyon mondható el, mert annyira az alapoktól indul, mint hogy hogyan kell elmesélni egy történetet, hogyan kell elhelyezni a poénokat" - emlékszik vissza erre az időszakra.

Forrás: Prizma TV/Sajtóklub/Trunkó Bálint

2002-ben már a Való Világ első szériáján dolgozott, majd a Tv2-n elindította Hajós András műsorát, a Magánszám-ot - ami aztán Késő este Hajós Andrással címmel költözött a Viasat3-ra. "Hajós Andrásról többen mondják, hogy ők fedezték fel, de én voltam az első, aki műsort csinált neki. Az Emil Rulezzel kezdett ismert lenni, én többször láttam koncerten, és megtetszett, ahogy a számok között dumált, ahogyan felvezette az egyes dalokat. Hajós először picit kétkedve fogadta a műsortervemet, és kicsit bizonytalan is volt, hisz akkor még rendes, öltönyös állása volt" - mondja Lovász, aki rádiós műsorvezetőként is bizonyított már az Est FM-en, a Danubiuson és a radiocafé 98.6-on.